Plexiglas laten snijden?

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is plexiglas geen glassoort, maar kunststof. Het is echter zo helder en transparant, dat het vaak voor dezelfde functies wordt gebruikt als glas. Omdat helder plexiglas een zeer hoge lichtdoorlaatbaarheid heeft, is het verschil met glas vrijwel niet te zien. Andere namen voor plexiglas zijn perspex, acrylglas, en – de officiële naam – acrylaat.

Talloze toepassingsmogelijkheden binnen én buiten

Plexiglas is een kunststofsoort die lichter, sterker en duurzamer is dan glas. Het wordt vaak gebruikt voor toepassingen binnens- en buitenshuis. Op plaatsen waar glasscherven ongewenst zijn, biedt plexiglas de juiste veiligheidsoplossing. De medewerkers van Signin’ kunnen plexiglas snijden in elke gewenste vorm en op het gewenste formaat.

Plexiglas is gemakkelijk te bewerken. We kunnen plexiglas snijden, laseren, zagen, frezen, boren, polijsten, graveren, lassen, warmbuigen en verlijmen. Plexiglas is ook gemakkelijk te thermovormen. De eigenschappen en bewerkingsmogelijkheden maken plexiglas uitermate interessant voor een breed aantal toepassingen. Wat dacht je van bewegwijzeringen, gevelreclames, displays, kunstobjecten, typeplaatjes, standdecoraties, kofferinrichtingen? Door het te combineren met andere (plaat)materialen, full color prints of contourgesneden folies zijn de functionele, decoratieve en promotionele toepassingen eindeloos!

Voordelen van plexiglas
Sterk: het is flexibeler en stootvaster dan glas, en zal dus minder snel breken.
• Licht van gewicht: ongeveer half zo zwaar als gemiddelde glassoorten.
• Eenvoudig te bewerken: het versplintert niet.
• Duurzaam: verkleurt en verweert niet, blijft er jarenlang uitzien als nieuw.
• Gevarieerd: In vele kleuren, diktes en afmetingen verkrijgbaar.

• Binnen en buiten te gebruiken: licht- en UV-bestendig en het kan het goed tegen allerlei weersomstandigheden.

 We helpen bij je keuze

Plexiglas kent ook een paar nadelen. Het is weliswaar steviger dan glas, maar aan de oppervlakte zachter, en daardoor gevoeliger voor krassen. Bovendien is het minder bestand tegen hitte en brandbaar. Of plexiglas laten snijden voor je project en toepassing de beste keuze is, bepalen we dus graag in overleg voor we aan de slag gaan met plexiglas snijden. We gaan immers voor de beste kwaliteit. En onze ontwerpers maken een verrassend voorstel op basis van je wensen!

Waarmee kunnen we je helpen?

Wil je ook plexiglas laten snijden voor bijvoorbeeld je gevelbelettering, kofferinrichtingen, decoratiepanelen, displays, etalagemateriaal of maquettes? Signin’ heeft meer dan 25 jaar ervaring en zorgt voor kwaliteit op het gebied van plexiglas snijden tegen aantrekkelijke prijzen. Vraag een offerte aan en haal het meeste uit je binnen- en buitenreclame. Welkom bij Signin’ @Spieringhs.nl!