All American Imports,
herkenbaarheid in
diversiteit

.Opdrachtgever:

2d studio in vorm

.De vraag:

All American Imports, Landcruiser Adventure en Wartime Relics hebben veel gemeen. De belangrijkste overeenkomst is dat alles er draait om de passie voor bijzondere voertuigen. Bedenk daarbij dat ze naast elkaar gevestigd zijn en je begrijpt dat het er een komen en gaan is van auto’s. Er worden testritten mee gemaakt, ze worden geparkeerd, binnengebracht en naar buiten gereden. Onderdelen worden afgeleverd en opgehaald, bezoekers komen van heinde en ver poolshoogte nemen. Tel daarbij op dat een van de ingangen wat verscholen ligt en ongewenste situaties zijn een feit. Hoe maak je bezoekers direct duidelijk waar ze moeten én mogen zijn, zonder dat ze hinder ondervinden van elkaar?

.Onze aanpak:

2d studio in vorm inventariseerde de wensen en de mogelijkheden. Ze maakte een ontwerp waarbij de 3 bedrijven zich met diverse beletteringen en bewegwijzeringen in de juiste verhouding presenteren. Met respect voor ieders herkenbare identiteit en eigenheid, maar wel met een zichtbare link door voor gelijke stijlelementen in de beletteringen te kiezen.

We splitsten de ontwerpen op naar delen voor de freesmachine, zagerij, printer, snijplotter en spuiterij. Bij de afdeling montage kwamen alle onderdelen weer samen, werden ze waar nodig voorzien van een beschermende laminaat, en vervolgens verpakt en klaargezet voor montage op locatie. Daar verwijderden we allereerst alle minder noodzakelijke bordjes en beletteringen. Zo houden we de nieuwe aanwijzingen voor de bezoeker zo helder mogelijk. De herhalende bewegwijzeringen op ramen, gevels, (rol)deuren en zelfs bestrating; de diversiteit aan materialen en technieken; het effect voor klanten, leveranciers en medewerkers: een project om trots op te zijn!

.Het resultaat:

De combinatie van beletteringen zorgt voor een goede herkenbaarheid van de bedrijven en voorkomt veel ongewenste en onveilige situaties rondom de bedrijfspanden. Door de bewegwijzeringen, gevel- en raambeletteringen aan te vullen met diverse opvallende beletteringen op de bestrating weten bezoekers nu snel de weg te vinden. Zonder dat geparkeerde auto’s de werkstroom storen of bezoekers ongewenst – en dus onveilig – de werkplaats betreden.

Bovendien signaleerden we tijdens de montage dat de doorrijhoogte van een van de roldeuren in werkelijkheid een stuk minder hoog is dan gedacht, en konden we ook hier direct vervelende situaties voorkomen door de belettering aan te passen!

Offerteaanvragenknop

volgend project

van Iersel Tuin & Park